Ciorba cu praz si fasole
PrinteazaCiorba cu praz si fasole din: fasole, morcovi, ceapa, telina, praz, ardei, rosii, ulei, sare, piper.
- 350 g fasole boabe
- 2-3 morcovi, feliaţi
- 1 ceapă mărunţită
- 2 felii de ţelină, cubuleţe
- 3 fire praz, tăiate rondele
- 1 ardei gras roşu, cubuleţe
- 1 legătură pătrunjel, tocat
- zeamă de lămâie, după gust
- 2 roşii, feliate
- 1-2 linguri ulei
- 1 ceapă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli boabele de fasole, le laşi în apă o oră, o schimbi, apoi le fierbi până se înmoaie. Separat, căleşti ceapa, morcovii şi ţelina şi răstomi peste fasole. Amesteci cu restul legumelor şi le laşi să docotească. Potriveşti gustul cu sare şi piper.
Acreşti cu zeamă de lămâie. Spre final, când legumele s-au înmuiat, asezonezi ciorba cu pătrunjel.
Pofta buna!