Ciorba cu rasol de vita si legume

Printeaza

Ciorba cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, morcovi, telina, ceapa, dovlecel, porumb, rosii, patrunjel, sare, piper, boia dulce, bors, suc de rosii, smantana si leustean.

Ingrediente:Ciorba_cu_rasol_de_vita_si_legume

  • un rasol alb de vita
  • 4 morcovi
  • o telina
  • 2 cepe
  • un dovlecel
  • porumb
  • 2-3 rosii
  • o radacina de patrunjel
  • sare
  • piper
  • o lingurita boia dulce
  • 500 ml bors
  • 300 ml suc de rosii
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • o legatura leustean

 

Mod de preparare:

Se spală bine rasolul, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare. Se fierbe la foc mic şi, când începe să clocotească, se ia spuma.

Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe sau rondele. Se pun în ciorbă, se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă. Se adaugă 2-3 boabe de piper şi o linguriţă de boia dulce.

In timp ce fierbe ciorba, se strecoară borşul şi se pune la fiert într-un ibric. Se lasă să clocoteas­că puţin iar, la sfârşit, se adaugă 2-3 frunze de leuştean. Se verifică dacă a fiert carnea şi se scoate în sită să se răcorească.

Carnea de vită se taie cubuleţe şi se adaugă în ciorbă. Se pune borşul, sucul de roşii şi se serveşte cu smântână şi cu leuştean proas­păt tocat.

Ciorba cu rasol de vita si legume

Ciorba_cu_rasol_de_vita_si_legume

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • ciorba de rasol de vita

4 comentarii

  1. Corina Calinescu

    trebuie sa cumpar niste rasol, restul am prin frigider si camara

  2. mi-e tare pofta de-o ciorba cu rasol de vita

  3. Si eu am o pofta de o ciorba buna!

  4. Dai si mie o farfurie de ciorbita?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.