Ciorba cu rasol de vita si legume
PrinteazaCiorba cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, morcovi, telina, ceapa, dovlecel, porumb, rosii, patrunjel, sare, piper, boia dulce, bors, suc de rosii, smantana si leustean.
Ingrediente:
- un rasol alb de vita
- 4 morcovi
- o telina
- 2 cepe
- un dovlecel
- porumb
- 2-3 rosii
- o radacina de patrunjel
- sare
- piper
- o lingurita boia dulce
- 500 ml bors
- 300 ml suc de rosii
- 150 ml smantana pentru gatit
- o legatura leustean
Mod de preparare:
Se spală bine rasolul, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare. Se fierbe la foc mic şi, când începe să clocotească, se ia spuma.
Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe sau rondele. Se pun în ciorbă, se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă. Se adaugă 2-3 boabe de piper şi o linguriţă de boia dulce.
In timp ce fierbe ciorba, se strecoară borşul şi se pune la fiert într-un ibric. Se lasă să clocotească puţin iar, la sfârşit, se adaugă 2-3 frunze de leuştean. Se verifică dacă a fiert carnea şi se scoate în sită să se răcorească.
Carnea de vită se taie cubuleţe şi se adaugă în ciorbă. Se pune borşul, sucul de roşii şi se serveşte cu smântână şi cu leuştean proaspăt tocat.
Ciorba cu rasol de vita si legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de rasol de vita
trebuie sa cumpar niste rasol, restul am prin frigider si camara
mi-e tare pofta de-o ciorba cu rasol de vita
Si eu am o pofta de o ciorba buna!
Dai si mie o farfurie de ciorbita?