Ciorba cu scaricica afumata
PrinteazaCiorba cu scaricica afumata
- scăricică afumată (sau oase afumate)
- 500 ml lapte
- 1/2 linguriţă busuioc
- 2-3 morcovi potriviţi
- 500 ml borş
- tăieţei de casă
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi morcovul, îl dai pe răzătoarea mică şi îl căleşti în ulei până se înmoaie, adaugi busuiocul, scăricică şi aproximativ 3 l de apă. Laşi să fiarbă 10-15 minute, nu mai mult, pentru că scăricica este afumată şi fierbe repede.
Infierbânţi laptele şi-l pui treptat, amestecând continuu. Laptele trebuie să aibă aceeaşi temperatură ca şi ciorba pentru că atfel se brânzeşte.
Adaugi apoi borşul, care trebuie să aibă aceeaşi temperatură ca şi ciorba. Laşi să fiarbă puţin, pui tăieţeii, mai dai ciorba în 2-3 clocote şi stingi focul.
Ciorba cu scaricica afumata
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba de scaricica afumata