Ciorba cu sunca afumata
PrinteazaCiorba cu sunca afumata din: sunca afumata, morcov, patrunjel, telina, gulie, conopida, ceapa, varza, patrunjel, vin, smantana, hrean, faina, sare.
Ingrediente:
- 400 g şuncă afumată
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 gulie
- 1-2 bucheţele de conopidă
- 1 ceapă
- puţină varză roşie
- 1 legătură pătrunjel
- 100 ml vin roşu
- 200 g smântână
- 1 lingură hrean ras
- 1 lingură făină
- sare
Mod de preparare:
Laşi şunca în apă rece o noapte. A doua zi o pui să fiarbă în 2 I de apă până se înmoaie, o scoţi şi o tai cubuleţe. în zeama rămasă, fierbi zarzavatul tăiat mărunt cu şunca tăiată şi potriveşti de sare.
După ce au fiert toate zarzavaturile, adaugi vinul şi smântână amestecată cu făina. Mai dai 2-3 clocote, apoi presari verdeaţa tocată.
Pofta buna!