Ciorba cu sunca afumata

Printeaza

Ciorba cu sunca afumata din: sunca afumata, morcov, patrunjel, telina, gulie, conopida, ceapa, varza, patrunjel, vin, smantana, hrean, faina, sare.
Ciorba cu sunca afumata

Ingrediente:

  • 400 g şuncă afumată
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 gulie
  • 1-2 bucheţele de conopidă
  • 1 ceapă
  • puţină varză roşie
  • 1 legătură pătrunjel
  • 100 ml vin roşu
  • 200 g smântână
  • 1 lingură hrean ras
  • 1 lingură făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Laşi şunca în apă rece o noapte. A doua zi o pui să fiarbă în 2 I de apă până se înmoaie, o scoţi şi o tai cubuleţe. în zeama rămasă, fierbi zarzavatul tăiat mărunt cu şunca tăiată şi potriveşti de sare.

După ce au fiert toate zarzavaturile, adaugi vinul şi smântână amestecată cu făina. Mai dai 2-3 clocote, apoi presari verdeaţa tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.