Ciorba cu sunca sau muschi de porc

Printeaza

Ciorba cu sunca sau muschi de porc

Ingrediente:Ciorba cu sunca sau muschi de porc

  • 500 g şuncă ori muşchi de porc
  • 2 cepe
  • 5 morcovi
  • 5 cartofi
  • 2 cuburi concentrat de pui
  • 125 g smântână
  • 150 g brânză rasă
  • 2 linguri suc de lămâie
  • sare
  • piper
  • coriandru sau chimen

 

Mod de preparare:

Prăjeşti şunca presată (sau carne slabă de porc) într-o cratiţă şi apoi prăjeşti ceapa, morcovii, cartofii, presărând coriandru sau chimen, sare şi piper. Adaugi 4 l apă şi laşi să fiarbă până se înmoaie legumele.

Le strecori şi le treci prin sită sau le amesteci cu mixerul, le pui din nou la foc, adă­ugând smântână, fără a mai da ciorba în clocot.

Dai deoparte, adaugi brânza rasă şi 2 cuburi de condimente de pui, ames­tecând până se dizolvă. Torni sucul de lămâie, frunzele de pătrunjel şi bucăţile de şuncă tăiate cuburi mici.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.