Ciorba cu sunca sau muschi de porc
PrinteazaCiorba cu sunca sau muschi de porc
- 500 g şuncă ori muşchi de porc
- 2 cepe
- 5 morcovi
- 5 cartofi
- 2 cuburi concentrat de pui
- 125 g smântână
- 150 g brânză rasă
- 2 linguri suc de lămâie
- sare
- piper
- coriandru sau chimen
Mod de preparare:
Prăjeşti şunca presată (sau carne slabă de porc) într-o cratiţă şi apoi prăjeşti ceapa, morcovii, cartofii, presărând coriandru sau chimen, sare şi piper. Adaugi 4 l apă şi laşi să fiarbă până se înmoaie legumele.
Le strecori şi le treci prin sită sau le amesteci cu mixerul, le pui din nou la foc, adăugând smântână, fără a mai da ciorba în clocot.
Dai deoparte, adaugi brânza rasă şi 2 cuburi de condimente de pui, amestecând până se dizolvă. Torni sucul de lămâie, frunzele de pătrunjel şi bucăţile de şuncă tăiate cuburi mici.
Pofta buna!