Ciorba cu tarhon si oua
PrinteazaCiorba cu tarhon si oua din: ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, boabe de piper negru, unt, faina alba, frunze de tarhon, oua, smantana, bors.
- 1 ceapa de dimensiune mijlocie
- 2 morcovi mari
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de pastarnac
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 1 lingura unt
- 1 lingura rasa de faina alba
- 1/2 legatura frunze de tarhon
- 8 oua proaspete
- 100 g smantana
- 1 l bors
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Le tai după preferinţă şi le pui la fiert în 2 litri de apă uşor sărată, împreună cu boabele de piper. Intre timp, prepari un sos alb. încingi untul într-o cratiţă, presari făina şi amesteci energic.
Stingi cu supă de legume, omogenizezi şi fierbi sosul timp de 2-3 minute.
Torni sosul alb în supa de legume, amesteci, sărezi şi acreşti ciorba după gust, folosind borşul prefiert. Laşi ciorba să mai dea în câteva clocote, apoi micşorezi intensitatea focului şi torni conţinutul ouălor fără să spargi gălbenuşul.
Este de preferat să prepari un număr de ouă egal cu al mesenilor, iei oala de pe foc numai atunci când se coagulează albuşul, dar gălbenuşul rămâne moale.
Dregi ciorba cu smântână şi presari tarhonul proaspăt, fin tocat. Serveşti ciorba imediat, cu mămăliguţă alături.
Ciorba cu tarhon si oua
Pofta buna!
Imi place ciorba de tarhon