Ciorba cu varza si carne cu gust delicat de smantana
PrinteazaCiorba cu varza si carne cu gust delicat de smantana
Ingrediente:
- 250 g cartofi
- 250 g varza alba
- 250 g sfecla rosie
- 1 tulpina praz
- 1 ceapa
- 2 linguri margarina
- 1 l supa
- 300 g file vita
- 1 lingura ulei
- Sare, piper
- 2 linguri otet din vin rosu
- 150 g smantana
Preparare:
Pregatiti cartofii si legumele, taiati cartofii cubulete, varza fasii si radeti sfecla. Taiati prazul inele. Curatati ceapa si tocati-o cubulete. Incingeti margarina intr-un vas si caliti ceapa.
Adaugati legumele si amestecati continuu. Stingeti cu supă lasati totul cca 15 min sa fiarba. Spalati carnea si uscati-o cu un servet de bucatarie. Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti carnea pe fiecare parte cate 4-5 minute. Lasati-o sa se linisteasca, apoi condimentati-o cu sare si piper si taiati-o cuburi mari.
Condimentati ciorba cu sare, piper si otet si amestecati-o cu bucatile de carne. Ornati cu patrunjel. Asezati smantana intr-un castron separat si puneti cate o lingura in fiecare farfurie.
Pofta buna!
Interesanta aceasta reteta de ciorba. Nu obisnuiesc sa pun varza in ciorba, dar merita incercat.