Ciorba de curcan cu galuste aromate si patrunjel
PrinteazaCiorba de curcan cu galuste aromate si patrunjel din: aripi de curcan, gat de curcan, carcasa de curcan, inima de curcan, pipota de curcan, radacinoase, ceapa, sare, piper, unt, faina, conopida, broccoli, gulie, dovlecei, bors, ficatei de pui, nucsoara, pesmet, patrunjel.
- 2 aripi de curcan
- 1 gat de curcan
- 1 carcasa de curcan
- inima de curcan
- pipota de curcan
- 150 g radacinoase
- 1 ceapa
- sare
- piper
- 30 g unt
- 30 g faina
- 100 g buchetele de conopida si broccoli
- 50 g betisoare de gulie
- 50 g dovlecei curatati
- 500 ml bors
galuste:
- 25 g unt
- 100 g ficatei de pui
- sare
- piper
- nucsoara
- 1 ou
- pesmet
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
Intr-o oală mare se pun la fiert, într-o cantitate mare de apă cu sare, aripile de curcan, gâtul, carcasa şi măruntaiele; se adaugă jumătate din cantitatea de legume curăţate, ceapa curăţată şi boabe de piper.
Se fierb până ce se înmoaie şi se strecoară supa.
Se scoate carnea şi se dezosează. Se scot şi legumele şi se taie bucăţi; se prăjesc în unt topit şi se pudrează cu făină; se prăjesc.
Se stinge cu 200 ml apă rece şi se amestecă. Se adaugă supa şi restul de legume; se mai fierb până ce se înmoaie legumele.
In supă se adaugă borşul şi se mai dă în clocot. La final se adaugă carnea. Se prepară găluştele: se trec ficăţeii prin maşina de tocat.
Se amestecă împreună cu unt, sare, piper, nucşoară şi ou. Se adaugă pesmet cât cuprinde şi apoi pătrunjel.
Se modelează biluţe care se pun în supă şi se fierb. Se serveşte ciorba cu pătrunjel tocat.
Ciorba de curcan cu galuste aromate si patrunjel
Pofta buna!
Sa-mi pastrezi si mie o farfurie din ciorba de curcan 🙂 Arata prea bine 😛