Ciorba de curcan cu legume

Printeaza

Ciorba de curcan cu legume din: aripi de curcan, ceapa, morcovi, ardei, telina, albitura, suc de rosii, cartofi, fidea, leustean, dovlecel, rosii, zeama de varza, sare.

 

Ingrediente:

  • 2 aripi de curcan
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 ardei graşi
  • 1 ţelină
  • 1 albitură
  • 200 ml suc de roşii
  • 2 cartofi
  • 1-2 mâini de fidea
  • 1 legătură leuştean
  • 1 dovlecel
  • 800 ml zeamă de varză
  • 2 roşii, descojite şi tăiate cubuleţe
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui la fiert carnea cu tot cu oase şi o spumuieşti.

După ce nu mai lasă spumă, adaugi pe rând ceapa, morcovii, ardeii, ţelina şi albitura tăiate mărunt.

Laşi la fiert, acoperit, până când carnea este aproape fiartă şi pui cartofii tăiaţi cubuleţe.

Scoţi aripile, le dezosezi, tai carnea după dorinţă şi o pui înapoi în oală.

Ţii să mai fiarbă, apoi torni sucul de roşii, pui roşiile şi potriveşti gustul de sare. Separat, fierbi zeama de varză, apoi o strecori.

Pui şi dovlecelul tăiat cuburi, laşi câteva minute şi adaugi fideaua.

Când este fiartă, torni zeama de varză, mai laşi câteva minute să se combine aromele şi opreşti focul.

O serveşti presărată cu leuştean tăiat fin.

 

Ciorba de curcan cu legume

Ciorba_de_curcan_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.