Ciorba de afumatura cu praz si zeama de varza

Printeaza

Ciorba de afumatura cu praz si zeama de varza din: coaste de porc afumate, varza proaspata, ceapa, praz, morcovi, pastarnac, telina, zeama de varza, ulei, sare, piper, marar, patrunjel.

Ciorba_de_afumatura_cu_praz_si_zeama_de_varza

Ingrediente:

  • 700 g coaste de porc afumate
  • 1/2 varză proaspătă
  • 1 ceapă
  • 1 fir de praz
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1/2 ţelină
  • 1 l zeamă de varză
  • ulei
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Toacă ceapa şi taie păstârnacul şi ţelina în cubuleţe, iar prazul şi morcovul în rondele. Căleşte-le împreună. Adaugă varza fideluţă şi afumătura (bucăţi mari sau mici, după preferinţă).

Acoperă şi lasă câteva minute să se înăbuşe, apoi completează cu apă cât să le acopere. Fierbe totul până se pătrund bine, legumele. Spre final, toarnă zeama de varză fiartă separat.

Lasă ciorba să dea jn clocot. Când e gata, dă-o deoparte, pune piperul măcinat, potriveşte de sare, dacă e nevoie, şi presară verdeaţa.

Ciorba de afumatura cu praz si zeama de varza

Ciorba_de_afumatura_cu_praz_si_zeama_de_varza

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba de afumatura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.