Ciorba de afumatura cu praz si zeama de varza
PrinteazaCiorba de afumatura cu praz si zeama de varza din: coaste de porc afumate, varza proaspata, ceapa, praz, morcovi, pastarnac, telina, zeama de varza, ulei, sare, piper, marar, patrunjel.
Ingrediente:
- 700 g coaste de porc afumate
- 1/2 varză proaspătă
- 1 ceapă
- 1 fir de praz
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1/2 ţelină
- 1 l zeamă de varză
- ulei
- sare
- piper
- mărar
- pătrunjel
Mod de preparare:
Toacă ceapa şi taie păstârnacul şi ţelina în cubuleţe, iar prazul şi morcovul în rondele. Căleşte-le împreună. Adaugă varza fideluţă şi afumătura (bucăţi mari sau mici, după preferinţă).
Acoperă şi lasă câteva minute să se înăbuşe, apoi completează cu apă cât să le acopere. Fierbe totul până se pătrund bine, legumele. Spre final, toarnă zeama de varză fiartă separat.
Lasă ciorba să dea jn clocot. Când e gata, dă-o deoparte, pune piperul măcinat, potriveşte de sare, dacă e nevoie, şi presară verdeaţa.
Ciorba de afumatura cu praz si zeama de varza
Pofta buna!
Foarte buna ciorba de afumatura