Ciorba de afumatura cu smantana
PrinteazaCiorba de afumatura cu smantana din: scaricica, kaizer, morcovi, telina, cartofi, ceapa, smantana, ou, ulei, sare, piper.
- 500 g scăricică
- 50 g kaizer
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 ardei graşi
- 8 cartofi
- 1 telina
- 1 păstârnac
- 300 ml smântână
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură tarhon
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşti ceapa tăiată mărunt, apoi adaugi morcovii şi cartofii cubuleţe, amesteci, pui ţelina, păstârnacul şi ardeii mărunţiţi, kaizerul şi scăricica tăiate după dorinţă, laşi câteva minute şi torni 4 litri de apă.
Potriveşti de sare şi piper şi laşi la fiert 30 de minute. Baţi gălbenuşurile şi le încorporezi în smântână, adaugi cam 4 polonice de supă, amestecând continuu, apoi torni, în fir subţire, în zeamă.
Mai ţii la fiert 30 de minute şi presari tarhonul, apoi o mai laşi câteva clocote.
Pofta buna!