Ciorba de berbec cu legume si bors
PrinteazaCiorba de berbec cu legume si bors din: carne de berbec cu os, morcovi, rădăcini de pătrunjel, ardei graşi, rosii, ceapa uscata sau ceapa verde, zeama de varza, bors, sare, piper, oua, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 2 kg carne de berbec, cu os
- 2 morcovi de dimensiune mijfocie
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 ardei graşi
- 3-4 roşii
- 3 cepe uscate sau 2 legături ceapă verde
- 300 ml zeamă de varză
- 300 ml borş
- sare
- piper
- 2 ouă
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi de pieliţe carnea de berbec, o speli în mai multe ape, o porţionezi şi, dacă doreşti să piardă din mirosul specific, o laşi în lapte dulce până a” doua zi, în frigider. .
Pui la fiert carnea spălată, în 4 litri de apă cu sare şi îndepărtezi spuma ori de câte ori este nevoie. După circa 2 ore, carnea ar trebui să fie fiartă şi poţi să strecori supa şi să îndepărtezi oasele, porţionând carnea.
Cureţi zarzavaturile şi le speli, apoi le tai după dorinţă. Le pui la fiert în supa de carne şi le fierbi la foc mediu, 10 minute. Decojeşti roşiile, le tai cubuleţe şi le adaugi în ciorbă, iar după câteva clocote, pui zeama de varză şi borşul, în prealabil fierte separat. Potriveşti de sare şi piper.
Baţi ouăle cu puţină sare şi cu zeamă de la ciorbă. Iei vasul de pe foc şi le torni în ciorbă în fir subţire, amestecând uşor. Stingi focul, presari verdeaţa tocată mărunt şi acoperi oala cu un capac, pentru 10 minute.
Ciorba de berbec cu legume si bors
Pofta buna!