Ciorba de burta cu gogosari
PrinteazaCiorba de burta cu gogosari din: burta de vita, morcovi, gogosari, ceapa, usturoi, galbenus, sare, smantana, otet, cimbru, piper, ardei.
- 1 kg burtă de vită
- 4 morcovi potriviţi
- 4 gogoşari din oţet
- 1 ceapă
- usturoi
- 2 gălbenuşuri
- sare
- 500 g smântână
- oţet
- cimbru
- foi de dafin
- piper
- ienibahar
- ardei iuţi la servit
Mod de preparare:
Cureţi şi speli bine burta, apoi o pui la fiert în 4 I de apă cu sare şi condimente după gust. O fierbi până intră furculiţa uşor apoi o scoţi.strecori zeama şi tai burta bucăţele de 3-4 cm lungime şi 0,5 cm lăţime.
O pui înapoi în oală, adaugi morcovii daţi pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa rasă sau tăiată mărunt şi le fierbi din nou. Când e aproape gata, pui şi gogoşarii tăiaţi mărunt şi opreşti focul.
Baţi gălbenusurile cu smântână şi cu 3 linguri de oţet şi le torni treptat oală amestecând continuu. O guşti şi mai pui şi usturoi dacă îţi place. O mănânci cu ardei iuţi.
Poftă bună!
In ciorba de burta se pun gogosari
Buna rau ciorba de burta 🙂