Ciorba de burta
PrinteazaCiorba de burta
- 1 kg burtă
- 4-5 1 apă
- 2 cepe
- sare
- zarzavat de supă
- 2 ouă
- otet după gust
- pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Curăţăm burta şi o punem la fiert în 4-5 1 apă fierbinte cu o ceapă crestată. Lăsăm să fiarbă mult pe marginea maşinii (8—10 ore). De obicei fierbem burta din ajun pentru a doua zi. Cînd s-a muiat, strecurăm zeama şi fierbem în ea ceapă, morcov, pătrunjel, sare.
Din bucăţile fierte de burtă tăiem şuviţe lungi cît bucata şi late de 1 cm. Punem şuviţele din nou în oală să fiarbă.
Dregem ciorba de burtă cu ou bătut, în care am turnat oţet de vin, după gust. Servim cu pătrunjel tocat.
Pofta buna!