Ciorba de burta

Printeaza

Ciorba de burta 

Ingrediente:Ciorba de burta

  • 1 kg burtă
  • 4-5 1 apă
  • 2 cepe
  • sare
  • zarzavat de supă
  • 2 ouă
  • otet după gust
  • pătrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Curăţăm burta şi o punem la fiert în 4-5 1 apă fierbinte cu o ceapă crestată. Lăsăm să fiarbă mult pe marginea maşi­nii (8—10 ore). De obicei fierbem burta din ajun pentru a doua zi. Cînd s-a mu­iat, strecurăm zeama şi fierbem în ea ceapă, morcov, pătrunjel, sare.

Din bucăţile fierte de burtă tăiem şu­viţe lungi cît bucata şi late de 1 cm. Pu­nem şuviţele din nou în oală să fiarbă.

Dregem ciorba de burtă cu ou bătut, în care am turnat oţet de vin, după gust. Servim cu pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.