Ciorba de carne de porc cu bors si zeama de varza
PrinteazaCiorba de carne de porc cu bors si zeama de varza
- 3-4 cepe potrivite
- 2 morcovi
- 1 kg carne (macra sau mai grasa, dupa preferinta)
- fidea
- 1 cub condimente
- 1 cub bors
- 4 linguri bulion si 2 linguri zarzavat in bulion
- 1 litru zeama de varza murata
- o mana de orez
- cimbru
- sare
- patrunjel si aproape
- 4 litri apa
Mod de preparare:
Intr-o oala pui putin ulei si cand s-a incins bine, pui carnea taiata bucatele potrivite si ceapa tocata marunt. Le calesti 3-4 minute. Adaugi apoi morcovul si apa.
Lasi sa dea 2-3 clocote si adaugi zeama de varza murata. Cand carnea e aproape fiarta. adaugi bulionul, orezul spalat si mai lasi 2-3 minute Adaugi fideaua, cimbru. condimente, borsul si sarea. Mai lasi cam 10-15 minute, apoi pui si patrunjelul.
Pofta buna!