Ciorba de cartofi cu afumatura

Printeaza

Ciorba de cartofi cu afumatura din: cartofi, ceapa, telina, morcov, ardei, rosii, carnat, leustean.

Ingrediente:Ciorba de cartofi cu afumatura

  • 4 cartofi
  • o ceapă
  • o felie dintr-o rădăcină de ţelină
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 3 roşii in bulion
  • un cârnat afumat
  • 500 ml zeamă de varză
  • 2 linguri ulei
  • leuştean

 

Mod de preparare:

In ulei se pune cârnatul tăiat la rumenit. Se scoate şi în acelaşi ulei se pune morcovul ras, la călit.

Când s-a înmuiat, se adaugă ţelina, ceapa, ardeiul gras-curăţate, spălate şi tăiate – şi se lasă un minut la călit, apoi se toarnă apă.

Se lasă la fiert 10 minute, se adaugă cartofii cuburi şi se mai fierbe 20 de minute.

Intre timp, se clocoteşte zeama de varză şi se toarnă peste cartofi odată cu roşiile şi carnaţii. Se lasă încă 5 minute la fiert. Se aduce ciorba la masă cu leuştean.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.