Ciorbă de cartofi cu bacon
PrinteazaCiorbă de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, morcovi, bacon, patrunjel, chimen, smantana, concentrat de legume, sare si ulei.
- 6 cartofi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 200 g bacon
- patrunjel
- 1/2 lingurita chimen
- 350 g smantana
- 1 lingura concentrat de legume
- sare
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Tai cuburi baconul şi îl pui în oală la călit. Adaugi ceapa tocată şi morcovul tăiat rondele sau cuburi. Completezi cu 2 litri de apă, , un praf de sare, adaugi cartofii şi laşi totul să fiarbă. Când cartofii s-au fiert, adaugi chimenul, verdeaţa şi 1 lingură de concentrat de legume.
Mai ţii pe foc circa 5 minute. Stingi focul şi îl laşi să se răcorească timp de 20 de minute, într-un castron, amesteci uşor smântână cu zeama de la ciorbă răcorită înainte. Torni amestecul în oală si serveşti ciorba fierbinte.
Ciorbă de cartofi cu bacon
Pofta buna!
O ciorba delicioasa!
sa mancam niste ciorba azi! 🙂
N-am mancat ciorba de cartofi cu bacon, sa vedem daca ne place 🙂