Ciorbă de cartofi cu bacon

Printeaza

Ciorbă de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, morcovi, bacon, patrunjel, chimen, smantana, concentrat de legume, sare si ulei.

Ingrediente:Ciorba_de_cartofi_cu_bacon

  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 200 g bacon
  • patrunjel
  • 1/2 lingurita chimen
  • 350 g smantana
  • 1 lingura concentrat de legume
  • sare
  • 2-3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Tai cuburi baconul şi îl pui în oală la călit. Adaugi ceapa tocată şi morcovul tăiat rondele sau cuburi. Completezi cu 2 litri de apă, , un praf de sare, adaugi cartofii şi laşi totul să fiarbă. Când cartofii s-au fiert, adaugi chimenul, verdeaţa şi 1 lingură de concentrat de legu­me.

Mai ţii pe foc circa 5 minute. Stingi focul şi îl laşi să se răco­rească timp de 20 de minute, într-un castron, amesteci uşor smântână cu zeama de la ciorbă răcorită înainte. Torni amestecul în oală si serveşti ciorba fierbinte.

Ciorbă de cartofi cu bacon

Ciorba_de_cartofi_cu_bacon

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. O ciorba delicioasa!

  2. sa mancam niste ciorba azi! 🙂

  3. N-am mancat ciorba de cartofi cu bacon, sa vedem daca ne place 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.