Ciorba de cartofi (cu bors sau zeama de varza)
PrinteazaCiorba de cartofi din: cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, oua, ulei, leustean, sare, bors sau zeama de varza.
- 7-8 cartofi de mărime medie
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 păstârnac, eventual 1 telină
- 2 cepe
- 2-3 roşii coapte sau 2-3 linguri bulion
- 2 ouă
- 4 linguri ulei
- 1 legătură leuştean verde
- sare
- 1 I borş sau zeamă de varză
Mod de preparare:
Borşul de cartofi se pregăteşte ca şi supa de cartofi. In final, se adaugă 1 l de borş fiert în prealabil şi leuşteanul tăiat mărunt. Se mai dă în câteva clocote şi poate fi servit.
O variantă frecvent întâlnită în bucătăria românească este ciorba de cartofi cu zeamă de varză, care se pregăteşte la fel ca borşul, însă pentru acrit se utilizează zeamă de varză.
Primăvara-vara se pregăteşte o ciorbă excelentă folosind pentru acrit pasta de corcoduşe acre.
Nu trebuie să uităm că de multe ori, când bucătarul n-are borş, zeamă de varză sau corcoduşe, foloseşte pentru acrit lămâie, sare de lămâie şi chiar oţet.
Pofta buna!