Ciorba de cartofi cu ciolan afumat
PrinteazaCiorba de cartofi cu ciolan afumat din: cartofi, ciolan, ceapa, morcov, pastarnac, telina, ou, smantana, tarhon, leustean.
- 1 kg cartofi noi
- 1 kg ciolan afumat
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ţelină
- 1 ou
- 100 ml smântână
- tarhon
- leuştean
Mod de preparare:
Pune ciolanul la fiert până cade carnea de pe os. Adună spuma ori de câte ori este nevoie. Scoate carnea si, în zeama rămasă, fierbe ceapa tăiată mărunt, ţelina, morcovul şi păstârnacul, toate tăiate cubuleţe.
Când legumele sunt aproape fierte, adaugă cartofii cubuleţe şi carnea ruptă în fâşii. Lasă pe foc câteva minute, până când cartofii sunt bine pătrunşi.
La final, încorporează smântână bătută bine cu oul si aromatizează cu leuştean şi puţin tarhon tocat. Potriveşte gustul de sare şi serveşte cu crutoane.
Ciorba de cartofi cu ciolan afumat
Pofta buna!
Imi place ciorba de cartofi. Nu am incercat pana acum cu ciolan afumat. La aceasta reteta cred ca se potriveste si in ardei iute. Sigur o sa incerc.