Ciorba de cartofi cu fenicul

Printeaza

Ciorba de cartofi cu fenicul din: ciolan, morcovi, telina, pastarnac, fenicul, ceapa, cartofi, smantana, tarhon, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba de cartofi cu fenicul

  • 1 kg ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de ţelină mică
  • 1 păstârnac rădăcină
  • 1/4 bulb de fenicul
  • 1 ceapă
  • 1 kg cartofi
  • 1 ou
  • 300 ml smântână
  • câteva crenguţe de tarhon proaspăt
  • 100 ml tarhon cu oţet
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa, morcovii, păstârnacul, ţelina şi feniculul. Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa până aceasta devine sticloasă.

Se adaugă legumele tocate şi se călesc la foc mic, cca 1 minut, apoi se adaugă ciolanul fiert în prealabil şi tăiat bucăţi mari (am folosit un ciolan de casă, pe care l-am fiert în oala sub presiune cca o oră).

Se toarnă 2 l apă, se sărează şi se lasă să fiarbă 15 minute; apoi se adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe şi se mai lasă la fiert 10 minute.

Se bate oul într-un bol cu smântână, se adaugă un polonic de ciorbă caldă şi apoi se toarnă tot conţinutul în oală, împreună cu piperul. Se adaugă tarhonul proaspăt şi cel în oţet.

Serviţi ciorbiţa cu salată de ceapă cu sumac.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.