Ciorba de cartofi cu leustean
PrinteazaCiorba de cartofi cu leustean
- 725 g cartofi
- 1,5 1 apă
- zarzavat de supă
- 1 ceapă
- 125 g grăsime
- sare
- leuştean
- mărar
- pătrunjel verde
- otet
- lămîie sau sare de lămîie
Mod de preparare:
Tăiem zarzavatul ca tăiţeii şi îl împărţim în două : jumătate îl punem în apă să fiarbă împreună cu ceapa, iar jumătate în grăsimea înfierbîntată într-o tigaie, prăjindu-1 puţin fără să se rumenească. Punem zarzavatul prăjit în oala în care fierbe restul de zarzavat şi lăsăm să clocotească pînă se moaie zarzavatul.
Curăţăm cartofii, îi tăiem în cuburi mici (1 cm), îi spălăm bine şi îi punem în ciorbă. Cînd cartofii sunt gata, acrim zeama cu oţet, lămîie sau sare de lămîie.
Adăugăm leuştean, lăsăm să fiarbă puţin şi îl scoatem. Servim ciorba cu mărar şi pătrunjel (nu prea mult) tăiate potrivit.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de cartofi cu leustean
E timpul sa fac si eu o ciorba de cartofi.