Ciorba de cartofi cu rosii
PrinteazaCiorba de cartofi cu rosii din: cartofi, telina, morcov, pastarnac, patrunjel, ceapa, rosii, bulion, marar, sare, piper.
- 6 cartofi
- 1 telina mica
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 2 cepe
- 6 rosii
- 2 linguri de bulion
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ţelina, morcovii, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa se curăţă, se spală, se taie în cubuleţe şi se pun la fiert înăbuşit în apă rece cât să le acopere.
Se curăţă cartofii, se spală, se taie în cubuleţe şi se pun la fiert în momentul în care s-a înmuiat zarzavatul. Se adaugă 2 I de apă fierbinte, iar când sunt aproape fierţi cartofii, se pun roşiile, tăiate mărunt, şi bulionul. Eventual, se poate pune un borcan de roşii în bulion. Se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă vreo trei clocote, apoi se ia de pe foc.
Ciorba se poate servi imediat, dar este la fel de bună şi rece.
Pofta buna!