Ciorba de cartofi cu smantana
PrinteazaCiorba de cartofi cu smantana din: bors, smantana, galbenus, cartofi, pastai fasole, mazare, ceapa, gogosar, morcov, praz, telina, taitei, pastarnac, patrunjel, sare, boia, ulei.
- 500 ml borş
- 200 ml smântână
- 2 gălbenuşuri
- 4-5 cartofi
- 2 mâini păstăi de fasole
- 1 cană mazăre
- 1 ceapă
- 1 gogoşar
- 1 morcov
- 1 praz
- 1 ţelină
- tăiţei
- 1 păstârnac
- pătrunjel
- sare
- boia dulce
- ulei
Mod de preparare:
Tai legumele potrivite ca mărime, iar morcovul îl dai prin răzătoarea mică. Căleşti ceapa, adaugi morcovul şi boiaua dulce.
Pui 2 l de apă în oală şi după ce fierbe 10 minute adaugi gogoşarul, mazărea şi rădăcinoasele, apoi cartofii şi păstăile. Separat, baţi gălbenuşurile şi le amesteci cu smântână.
Când au fiert legumele, potriveşti de sare, adaugi 1-2 linguri de ulei, tăiţeii şi laşi 8 minute la fiert, apoi acreşti cu borş. Amesteci smântână cu ouăle, adaugi un polonic fierbinte din zeama de pe foc, încet, ca să nu-ţi taie ulterior ciorba.
Răstomi acest amestec, în fir subţire, în oala mare şi mâi laşi să fiarbă câteva minute. Serveşti cu pătrunjel verde.
Ciorba de cartofi cu smantana
Pofta buna!