Ciorba de cartofi cu smantana

Printeaza

Ciorba de cartofi cu smantana din: bors, smantana, galbenus, cartofi, pastai fasole, mazare, ceapa, gogosar, morcov, praz, telina, taitei, pastarnac, patrunjel, sare, boia, ulei.

Ingrediente:Ciorba_de_cartofi_cu_smantana

  • 500 ml borş
  • 200 ml smântână
  • 2 gălbenuşuri
  • 4-5 cartofi
  • 2 mâini păstăi de fasole
  • 1 cană mazăre
  • 1 ceapă
  • 1 gogoşar
  • 1 morcov
  • 1 praz
  • 1 ţelină
  • tăiţei
  • 1 păstârnac
  • pătrunjel
  • sare
  • boia dulce
  • ulei

 

Mod de preparare:

Tai legumele potrivite ca mărime, iar morcovul îl dai prin răzătoarea mică. Căleşti ceapa, adaugi morcovul şi boiaua dulce.

Pui 2 l de apă în oală şi după ce fierbe 10 minute adaugi gogoşarul, mazărea şi rădăcinoasele, apoi cartofii şi păstăile. Separat, baţi gălbenuşurile şi le amesteci cu smântână.

Când au fiert legumele, potriveşti de sare, adaugi 1-2 linguri de ulei, tăiţeii şi laşi 8 minute la fiert, apoi acreşti cu borş. Amesteci smântână cu ouăle, adaugi un polonic fierbinte din zeama de pe foc, încet, ca să nu-ţi taie ulterior ciorba.

Răstomi acest amestec, în fir subţire, în oala mare şi mâi laşi să fiarbă câteva minute. Serveşti cu pătrunjel verde.

Ciorba de cartofi cu smantana

Ciorba_de_cartofi_cu_smantana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.