Ciorba de cartofi cu sos

Printeaza

Ciorba de cartofi cu sos

Ingrediente:Ciorba de cartofi cu sos

  • 700-800 g cartofi vechi sau noi
  • o ceapa
  • 25 g faina
  • 3 linguri untdelemn
  • bors
  • zeama de castraveti
  • zeama sau sare de lamiie
  • boia sau pasta de ardei
  • tarhon
  • leustean
  • patrunjel
  • sare
  • 100 ml smintina

 

Mod de preparare:

In circa 1-1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert oase proaspete sau afumate impreuna cu o ceapa taiata in sferturi) clocotita, se adauga cartofii taiati in cuburi de 2 cm si 1/2 lingurita cu sare, lasindu-i sa fiarba pina ce se moaie (cca 15 miute).

Apa se va pune in functie de substanta cu care se va acri ciorba. Intre timp, se prepara, sosul. Faina se amesteca intr-o tigaita, pe foc mic, pina cind capata culoarea maro-deschis, amestecind tot mereu ca sa nu se arda, apoi se ia de pe foc, adaugind untdelemnul si o ceapa rasa fin, un virf de lingurita cu boia dulce, amestecindu-se toate un minut ca numai la caldura tigaitei ceapa sa-si dezvolte aroma.

Se adauga, apoi, cite putin din supa, amestecind ca sa nu seformeze cocoloase, se desarta peste restul de supa, se acreste dupa gust, se adauga sare. Dupa ce a fiert citeva clocote, se ia de pe foc se adauga aromele,din fiecare cite putin si se drege cu smintina.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.