Ciorba de cartofi cu tarhon si cimbru
PrinteazaCiorba de cartofi cu tarhon si cimbru din: cartofi, ciuperci, morcovi, ceapa verde, cimbru, tarhon, telina, ulei, supa de legume, bors, sare, piper.
- 6 cartofi
- 300 g ciuperci
- 2 morcovi
- 1 legatura ceapa verde
- cimbru proaspat
- tarhon uscat
- 1 telina
- 2 linguri ulei
- 500 ml supa de legume
- 500 ml bors
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi borşul, îl laşi să dea în clocot, apoi îl dai deoparte. Speli şi tai ciupercile şi cartofii felii. încingi uleiul într-un vas. Speli şi tai ceapa rondele, apoi o pui la călit, adaugi morcovii tăiaţi rondele.şi ţelina cubuleţe.
Torni supa de legume fierbinte şi adaugi cartofii. După 10 minute, poţi pune ciupercile şi tarhonul uscat. Ţii puţin la fiert, potriveşti de sare şi piper şi torni borşul. Laşi să se combine aromele, încerci de gust şi, dacă legumele sunt fierte şi nu mai trebuie sare, opreşti focul.
Presari cimbrul verde sau orice altă verdeaţă agreată de tine. Serveşti fierbinte.
Ciorba de cartofi cu tarhon si cimbru
Pofta buna!