Ciorba de cartofi cu tarhon (varianta)
PrinteazaCiorba de cartofi cu tarhon
- 500-600 g cartofi
- morcov
- patrunjel
- telina
- o ceapa de marime mijlocie
- 3 linguri de untdelemn
- bors
- zeama de castraveti
- suc de rosii
- zeama de castraveti
- suc de rosi
- zeama sau sare de lamiie sau otet
- leustean
- tarhon
- patrunjel
- telina
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, cu untdelemnul, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte.
Cind zarzavatul este fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si o lingurita rasa de sare. Se fierb 15 – 20 minute, pina cind se moaie, fara sa se zdrobeasca, apoi ciorba se sareaza si se acreste dupa gust.
Vara, se pun odata cu, un ardei si o rosie, taiate in felii. Pentru aroma, se adauga cite putin din fiecare frunza de verdeata.
Tarhonul ii da un gust foarte bun. Se serveste ca atare sau dreasa numai cu galbenus, sau cu galbenus sau cu smintina sau iaurt.
Pofta buna!