Ciorba de cartofi cu tarhon

Printeaza

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ingrediente:

  • 1 ceasca de ulei
  • 5-6 cartofi
  • 3 morcovi,
  • o ceapa mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceasca cu bulion sau 3-4 linguri
  • 1 lingura de tarhon tocat
  • 1 lingura de faina
  • 1/2 ceasca zeama de gogosari (sau o ceasca de bors de putina)
  • 1-2 frunze de dafin
  • piper
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Dupa ce s-a inmuiat putin, se adauga morcovul (o parte ras, o parte taiat cubulet,e pentru aspect), radacina de patrunjel si telina rase.

Se calesc impreuna aproximativ 3 minute, amestecandu-se. Se adauga putina boia si cartofii, taiati cubulete. Se amesteca in continuare apoi se stinge cu o ceasca de apa si cu bulionul.

Se lasa putin sa fiarba inabusit, apoi se adauga cantitatea de apa necesara, circa 2 litri. Cand cartofii sunt fierti se pune tarhonul si se mai lasa ciorba sa dea in cateva clocote.

Se adauga un sos din faina si zeama de gogosari murati (sau bors). Se pune sare si piper dupa gust, se asezoneaza cu 1-2 frunze de dafin si cu patrunjel verde tocat marunt.

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorba de cartofi cu tarhon.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.