Ciorba de cartofi noi cu tarhon

Printeaza

Ciorba de cartofi noi cu tarhon din: carnati, morcov, ceapa, gulie, cartofi, ardei, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba de cartofi noi cu tarhon

  • 300 g cârnaţi de casă
  • 1 morcov
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 gulie mică
  • 200 ml bulion
  • 600 g cartofi noi
  • 1 ardei gras roşu
  • sare
  • piper
  • tarhon şi oţet de tarhon

 

Mod de preparare:

Se clocotesc 2 l apă. Intre timp se curăţă legumele, se taie rondele, la fel şi cârnatul afumat de casă. Se toacă ceapa şi se adaugă în apa de pe foc.

Se lasă la fiert cca 25 minute, se adaugă şi cartofii noi întregi, dacă sunt mici, tăiaţi cubuleţe, dacă sunt mari. La fel se procedează şi cu gulia şi ardeiul gras.

Se lasă 10 minute să fiarbă, apoi se adaugă bulionul, sarea şi piperul. După un clocot se adaugă oţetul de tarhon sau zeamă de lămâie după gust.

Se adaugă tarhonul tocat şi se astupă oala să se întrepătrundă bine aromele.

Se serveşte cu pâine de casă şi ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.