Ciorba de cartofi si dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba cu: dovlecei, morcov, telina, ceapa, bors, ou, smantana, leustean, sare.

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • 1 l bors
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri cu smântână
  • leuştean
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi pune-i la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa tocată mărunt. Adaugă ţelina şi morcovul tăiate cubuleţe şi lasă să fiarbă la foc mic.

Când toate legumele sunt aproape fierte, adaugă dovleceii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, dar nu foarte mici.

După ce a dat într-un clocot, două, acreşte ciorba cu bors şi potriveşte gustul de sare. Ai grijă, nu lăsa să fiarbă prea mult, ca dovleceii să nu se sfărâme!

La final, aromatizează cu verdeaţă şi drege ciorba cu gălbenuşul bătut bine cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.