Ciorba de ciolan afumat
PrinteazaCiorba de ciolan afumat din: fasole, ciolan, ceapa, morcovi, ardei, telina, rosii, sare, piper.
- 2 căni fasole boabe
- 1 ciolan afumat
- 2 cepe mici
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ardei
- 1 albitură
- 3 roşii
- sare
- piper
- cimbru
- 4 linguri bulion
- pătrunjel
Mod de preparare:
Laşi peste noapte fasolea la înmuiat cu apă atât cât s-o acopere cu două degete. Dimineaţa, arunci apa şi pui fasolea la fiert 40-50 de minute. La final, arunci din nou apa şi speli fasolea.
Cureţi carnea de pe ciolan şi o tai cubuleţe. Căleşti cepele mărunţite, până când devin aurii. Adaugi fasolea peste ceapă, osul de la ciolan, apă cât să acopere totul şi le fierbi 50 de minute.
Pui restul legumelor tăiate cubuleţe, cu excepţia roşiilor şi, când s-au fiert, adaugi carnea. Separat, opăreşti roşiile, le descojeşti şi le tai cubuleţe.
După 1-2 ore, potriveşti de sare, piper, cimbru, după gust, torni bulionul şi adaugi roşiile. Mai laşi la fiert 20 de minute.
Serveşti ciorba fierbinte presărată cu pătrunjel tăiat fin.
Pofta buna!