Ciorba de ciuperci cu ardei iute
PrinteazaCiorba de ciuperci cu ardei iute
- 1/2 kg ciuperci
- 4 l zeama de carne(supa)
- 2-3 morcovi
- 1 albitura
- 1 rosie
- 1 ardei gras
- 1ceapa
- 1 galbenus
- smintina
- 1 lingurita delicat
- frunze de leustean si de patrunjel verde
- otet
- piper
- 6 catei de usturoi
Legumele (mai putin ciupercile) se taie marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga ciupercile, zeama de carne, condimentele, piper si frunzele de leustean.
Se lasa sa fiarba bine iar la sfirsit se pune mujdeiul, se lasa sa fiarba doua clocote si se adauga galbenusul amestecat cu smintina si un polonic de ciorba fierbinte.
Se potriveste gustul iar la final pune patrunjelul taiat. Se serveste cu ardei iute.
Pofta buna!