Ciorba de ciuperci cu bors
PrinteazaCiorba de ciuperci cu bors din: ciuperci, patrunjel, ceapa, telina, morcovi, pastarnac, ardei, bors, leustean, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cepe
- 1 telină mică
- 2 morcovi
- 1 păstărnac
- 1 ardei gras
- 1 l borş
- 1 legătură leuştean
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi lestreci printr-un jet puternic de apă rece.
Pui uleiul la încins şi adaugi ceapa tăiată mărunt, apoi morcovul şi albiturile: păstarnacul, ţelina, pătrunjelul, date prin răzătoarea mare şi, la sfârşit, ardeiul tăiat felii subţiri.
Potriveşti gustul de sare, adaugi 2 litri de apă şi laşi la fiert o jumătate de oră.
Între timp, speli şi tai ciupercile, după care le pui şi pe ele la fiert. Laşi pe foc mâncarea vreo jumătate de oră.
Adaugi borşul fierbinte, laşi să mai dea în două clocote, stingi focul şi apresari leu$teanui proaspăt tocat.
Unele ciuperci, de exemplu bureţii iuţi, au un gust amărui, mai ales dacă sunt mai bătrâne.
Acesta poate fi eliminat dacă, înainte de gătire, ciupercile se ţin în apă rece, în care s-a pus şi puţin oţet de mere sau zeamă de lămâie.
Ciorba de ciuperci cu bors
Pofta buna!