Ciorba de ciuperci cu carnati picanti
PrinteazaCiorba de ciuperci cu carnati picanti din: ciuperci, ceapa, usturoi morcovi, sare, piper, unt, faina, carnati picanti, telina si patrunjel.
- 500 g ciuperci
- o legatura ceapa
- 2 catei usturoi
- 3 morocvi
- sare
- piper
- 50 g unt
- o lingura faina
- 2 carnati picanti
- o telina cu frunze
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se spală si se opresc 3-4 pentru ornat. Restul se fierb în ciorbă. Separat, se curăţă ceapa, usturoiul şi se pasează.
Pasta se toarnă în zeama de ciorbă si se adaugă şi morcovii. Se pun sare şi piper şi se lasă să fiarbă acoperită, la foc mediu.
Intre timp, se taie carnaţii şi se rumenesc. După ce au fiert legumele, se adaugă făina în untul topit şi se încorporează în ciorbă.
Se pun si carnatii. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de ţelină şi pătrunjel şi cu fâşiuţe de morcovi şi ciuperci.
Ciorba de ciuperci cu carnati picanti
Pofta buna!