Ciorba de ciuperci cu galuste
PrinteazaCiorba de ciuperci cu galuste din: morcovi, patrunjel, cartofi, ciuperci, sare, piper, smantana, lamaie, amidon, ulei, branza, oua, gris, sare.
- 3 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 5 cartofi mici
- 500 g ciuperci proaspete
- sare
- piper negru măcinat tarhon uscat
- 250 ml smântână dulce pentru gătit
- 1 lămâie
- 1 lingură amidon de porumb
- 2 linguri ulei
Pentru găluşte:
- 750 g brânză dulce
- 3 ouă
- 100 g griş
- sare
Mod de preparare:
Zdrobeşti brânza cu furculiţa. Adaugi pe rând ouăle, grişul şi sarea. Amesteci energic, după care laşi compoziţia să se odihnească.
Pentru ciorbă, cureţi şi speli morcovii, rădăcina de pătrunjel, ciupercile şi cartofii. Tai în rondele morcovii şi rădăcina de pătrunjel, cartofii în cubuleţe, iar ciupercile mărunt.
Căleşti puţin legumele şi ciupercile în ulei, amestecând uşor. Stingi cu 3 litri de apă fierbinte, adaugi
sare şi piper măcinat, după gust şi laşi să fiarbă până când se înmoaie legumele.
Torni în ciorbă smântână dulce, în prealabil mixată cu amidonul. După câteva clocote, pui cu linguriţa compoziţie pentru găluşte, adaugi tarhonul şi laşi să fiarbă 3-4 minute.
Stingi focul, acreşti ciorba cu zeamă de lămâie, o sărezi şi o condimentezi după gust. Acoperi vasul cu un capac, iar după 30 de minute poţi servi ciorba.
Ciorba de ciuperci cu galuste
Pofta buna!
O sa fac si eu ciorbita de ciuperci