Ciorba de ciuperci cu sos de rosii
PrinteazaCiorba de ciuperci cu sos de rosii din: ciuperci, morcovi, pastarnac, ceapa, linte, bors, suc de rosii, sare, usturoi, marar sau cimbru, ulei, piper.
- 500 g ciuperci
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ceapă mare
- 100 g linte
- 500 ml borş
- 250 ml suc de roşii
- sare
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 legătură de mărar sau de cimbru
- ulei
- piper
Mod de preparare:
Cureţi, speli ciupercile şi le tai cum vrei. Speli rădăcinoasele şi le dai prin răzătoare, toci ceapa şi le pui împreună la călit în puţin ulei.
Adaugi ciupercile, usturoiul zdrobit, sare şi piper. După câteva minute, adaugi apa incălzită separat, 2 1/2 l, şi lintea spălată, şi laşi să fiarbă. Adaugi sucul de roşii şi, când este aproape gata, torni şi borşul fiert separat.
După ce dai de pe foc, presari mărarul măruntit sau, după gust, cimbru proaspăt.
Pofta buna!