Ciorba de ciuperci si orez

Printeaza

Ciorba de ciuperci si orez

Ingrediente:Ciorba de ciuperci si orez

  • 600g ciuperci de padure
  • 500 ml bors proaspat
  • 4 linguri orez
  • 2 cepe potrivite
  • 6 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 2 ardei grasi
  • 1l apa
  • 1 lingura faina
  • 1 leg. leustean verde
  • sare

 

Mod de preparare:

 

Se curata morcovii, telina, ardeii si ceapa. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mare, ceapa si ardeii se taie marunt si se pun la fiert in apa .

Cand apa clocoteste, se adauga sare dupa gust. Cand legumele sunt fierte, se strecoara zeama. Ciupercile se curata bine, se spala si se taie marunt. Faina se caleste in ulei incins pana devine aurie, se adauga zeama strecurata de la zarzavat, se pun ciupercile si orezul.

Se fierbe 30 de minute la foc mic, apoi se adauga borsul fiert separat si legumele strecurate.

Se mai fierbe inca 5 minute si se presara pe deasupra leusteanul verde tocat.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciorba de bureti de padure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.