Ciorba de coada de vita
PrinteazaCiorba de coada de vita din: coada de vita, usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, oua, smantana, otet, piper, sare, faina si leustean.
- 1 kg coadă de vacă
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 ceapă mare
- 1 morcov mai mare
- 3 foi de dafin
- 5 ouă
- 5 linguri de smântână
- 3 linguri oţet
- piper boabe
- sare
- 1/2 lingură făină
- leuştean
Mod de preparare:
Pui coada de vacă la fiert în apă cât să o acopere. După ce fierbe circa 20 de minute, adaugi ceapa întreagă, morcovul, foile de dafin, boabele de piper şi o frunză de leuştean. Când carnea a fiert, strecori ciorba printr-o sită.
Scoţi carnea de pe oase şi o porţionezi în bucăţi potrivite. Pui din nou pe foc zeama împreună cu carnea. în acest timp, baţi ouăle cu smântână şi cu o jumătate de lingură de făină.
După ce ciorba a dat din nou în clocot, tragi oala de pe foc, iei 3 linguri de zeamă şi o adaugi peste ouăle bătute, amesteci bine şi torni în oală.
Mai adaugi usturoiul pisat şi vreo 2 linguri de oţet, apoi mai laşi pe foc mic să mai dea un clocot. Serveşti ciorba fierbinte cu ardei iute, smântână şi oţet alături, pentru ca fiecare să-şi adauge în farfurie cât doreşte.
Poftă bună!