Ciorba de coaste de porc
PrinteazaCiorba de coaste de porc
- 1/2 kg coaste de porc neafumate
- 3 cartofi
- 1 ceapă mare
- 1 l zeamă de varză
- 200 g zarzavat (1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, rase şi păstrate la congelator) sau 5-6 linguri zarzavat de ciorbă de la borcan
- 1 legătură pătrunjel
- leuştean uscat
- sare
Mod de preparare:
Pui la fiert coastele în 4 l de apă şi le laşi să fiarbă până se desprinde carnea de pe oase. Ai grijă să spumuieşti din când în când. Scoţi coastele într-un castron şi-pui cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, ceapa tocată şi zarzavatul decongelat şi laşi pe foc mic timp de 30 de minute.
Intre timp, scoţi carnea de pe oase, o tai bucăţi şi o laşi deoparte. Când au fiert cartofii pui bucăţile de carne, zeama de varză, potriveşti de sare dacă trebuie şi mai dai ciorba într-un clocot. Când e gata, o iei de pe foc şi presari pătrunjelul şi leuşteanul tocate.
Ciorbă de coaste de porc
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba de coaste de porc
- ciorba de coasta de porc