Ciorba de conopida cu carnati si legume
PrinteazaCiorba de conopida cu carnati si legume din: conopidă, cârnaţi afumaţi, ulei, roşii, ceapa, morcovi, ardei grasi, cartofi, rădăcină de pătrunjel, pătrunjel verde, sare, piper, piper negru maciant.
Ingrediente:
- 1 conopidă mare
- 600 g cârnaţi afumaţi
- 50 ml ulei
- 600 g roşii bine coapte
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei graşi
- 4 cartofi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Desfaci conopida în bucheţele pe care le păstrezi 10 minute, în apă uşor sărată. Cureţi legumele, apoi le speli şi le tai în cubuleţe sau după preferinţă.
In 4 litri de apă, pui legumele la fiert, în următoarea ordine: morcovul, ardeiul gras, rădăcina de pătrunjel şi cartofii tăiaţi cubuleţe.
Intr-o tigaie cu uleiul încins, căleşti cârnaţii împreună cu ceapa şi buchetele de conopidă. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai cubuleţe.
Când conopida s-a pătruns, adaugi roşiile şi rondelele de cârnaţi şi continui să le înăbuşi împreună, la foc mediu, pentru 5 minute.
Adaugi în oală legumele înăbuşite, potriveşti de sare şi piper şi laşi ciorba să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute. La final, presari verdeaţa tocată mărunt.
Ciorba de conopida cu carnati si legume
Pofta buna!