Ciorba de conopida cu praz si taitei
PrinteazaCiorba de conopida cu praz si taitei din: conopidă, praz, morcov, rădăcină de păstârnac şi pătrunjel, cartofi, piept de pui, ulei, taitei, ardei, leustean, sare, piper, lamaie.
- 1 conopidă mică
- 1 fir de praz
- 1 morcov
- câte 1 rădăcină de păstârnac şi pătrunjel
- 2 cartofi mari
- 1 piept de pui
- 3 linguri ulei
- 100 g tăiţei
- 1 ardei
- 1 legătură leuştean
- sare
- piper
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Desfaci conopida în bucheţele pe care le laşi în apă rece pentru 20 de minute. O scurgi şi o pui la fiert în apă uşor sărată.
Cureţi şi speli legumele rămase. Tai în cubuleţe sau după preferinţă prazul, morcovul, ardeiul, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel.
Incingi uleiul într-o oală de 4 litri şi căleşti carnea tăiată în cubuleţe. După ce şi-a schimbat culoarea, adaugi legumele şi amesteci uşor.
Stingi cu 3 litri de apă fierbinte, adaugi cartofii şi fierbi ingredientele până se înmoaie carnea şi legumele.
Spre sfârşitul fierberii, adaugi tăiţeii, iar după 2-3 minute, bucheţelele de conopidă, sare, piper şi leuşteanul tocat. Acreşti ciorba cu zeamă de lămâie după gust, stingi focul şi acoperi vasul cu un capac
Ciorba de conopida cu praz si taitei
Pofta buna!