Ciorba de crap cu smantana
PrinteazaCiorba de crap cu smantana din: crap, unt, ceapă, făină, sare, piper măcinat, foaie de dafin, pătrunjel verde, smântână, gălbenuş, crochete de pâine.
- 500 g felii de crap
- 1 linguriţă de unt
- 1 linguriţă de ceapă răzuită
- 2 linguri de făină
- sare
- piper măcinat
- 1 foaie de dafin
- 1 legătură de pătrunjel verde
Pentru servit:
- 100 ml smântână
- 1 gălbenuş
- crochete de pâine
Mod de preparare:
Ceapa se căleşte în unt, până când devine sticloasă, se adaugă feliile de peşte, se presară făina şi se stinge cu 1,5 litri de apă.
Se condimentează, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se fierbe 15-20 de minute.
Gălbentişul se freacă fin cu smântână, se toarnă peste el supa fierbinte, amestecând mereu, să nu se taie. Se serveşte cu crochete.
Pofta buna!