Ciorbă de curcan cu telina
PrinteazaCiorbă de curcan cu telina din: aripi de curcan, piept de curcan, pulpa de curcan, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, telina, oua, sare, otet si tarhon.
- aripi, putin piept si pulpa de curcan
- 2-3 morcovi
- 2-3 patrunjel radacina
- 1 ceapa mare
- 1 telina potrivita
- 2 oua
- sare
- 1 lingura de otet
- tarhon
Mod de preparare:
Speli carnea şi o pui la fiert cu puţină sare. între timp, pregăteşti zarzavatul. Cureţi morcovii, pătrunjelul, ceapa şi ţelina.
Toate legumele le dai pe răzătoarea cu găuri mari sau le tai cubuleţe. Când carnea este semifiartă, adaugi zarzavatul.
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi cu un pic de sare, iar gălbenuşurile le amesteci bine cu o lingura de oţet.
Când ciorba este gata, o dregi cu gălbfenuş, presari tarhon tocat mărunt şi, după ce iei oala de pe foc, adaugi şi albuşurile bătute spumă. Serveşti ciorba fierbinte.
Ciorbă de curcan cu telina
Pofta buna!
Trebuie sa fac ciorba de curcan, neaparat!