Ciorbă de dovlecei, cartofi si aripioare
PrinteazaCiorbă de dovlecei, cartofi si aripioare
Ingrediente:
- 500 g aripioare de pui
- 2 dovlecei
- 1 morcov
- 1 ardei gras roşu
- 3 cartofi
- 1-2 căni suc de roşii
- 1 lingură orez
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuştean
- sare
- ulei
- 1 ou
Mod de preparare:
Cureţi morcovul, ceapa, ţelina şi ardeiul gras, apoi dai morcovul pe răzătoarea cu ochiuri mici, iar celelalte legume le tai cubuleţe şi le pui pe toate să se călească în oala în care găteşti ciorba.
Când s-au aurit torni apă şi laşi să fiarbă. Speli apoi bine aripioarele, le cureţi şi le pui în oală să fiarbă. Intre timp cureţi cartofii şi dovleceii, îi tai cubuleţe şi îi pui în oală împreună cu orezul, dar numai atunci când carnea este pe jumătate fiartă.
După ce au fiert legumele, torni şi sucul de roşii, potriveşti gustul de sare, dea în câteva clocote şi adaugi verdeaţa spălată şi tăiată mărunt. Dai oala deoparte, apoi adaugi oul bătut şi amesteci repede.
Ciorbă de dovlecei, cartofi si aripioare
Poftă bună!