Ciorbă de dovlecei cu leustean
PrinteazaCiorbă de dovlecei
- 1 kg dovlecei micuţi
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 200 ml suc de roşii sau 4-5 roşii
- 1 lingură vegeta
- 2 linguri ulei
- 1 legătură de leuştean
- un ou
- pentru acrit putem folosi borş, zeamă de lămâie sau acreală de corcoduşe
Mod de preparare:
Morcovul şi rădăcina de pătrunjel se pun la fiert într-o oală cu apă care clocoteşte. După aproximativ 10 minute, se adaugă ceapa tăiată mărunt, apoi dovlecelul tăiat cuburi mai mari.
Când sunt aproape gata, punem sucul de roşii, borşul şi uleiul. Se drege cu un ou şi se serveşte cu leuştean verde.
Poftă bună!
Chiar o sa fac si eu o ciorba de dovlecei acrita cu corcoduse. NU am mai facut de mult