Ciorbă de dovlecei cu leustean

Printeaza

Ciorbă de dovlecei

Ingrediente:Ciorbă de dovlecei cu leustean

  • 1 kg dovlecei micuţi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 200 ml suc de roşii sau 4-5 roşii
  • 1 lingură vegeta
  • 2 linguri ulei
  • 1 legătură de leuştean
  • un ou
  • pentru acrit putem folosi borş, zeamă de lămâie sau acreală de corcoduşe

 

Mod de preparare:

Morcovul şi rădăcina de pătrunjel se pun la fiert într-o oală cu apă care clocoteşte. După aproximativ 10 minute, se adaugă ceapa tăiată mărunt, apoi dovlecelul tăiat cuburi mai mari.

Când sunt aproape gata, punem sucul de roşii, borşul şi uleiul. Se drege cu un ou şi se serveşte cu leuştean verde.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Chiar o sa fac si eu o ciorba de dovlecei acrita cu corcoduse. NU am mai facut de mult

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.