Ciorba de dovlecei cu orez si verdeata
PrinteazaO reteta de ciorba de dovlecei cu ceapa, morcovi, telina si albitura, orez, smantana, ou, faina, sare, sare de lamaie si patrunjel verde.
- ceapă 60 g
- morcov 100 g
- ţelină şi albitură 100 g
- orez 50 g
- dovlecei 400 g
- smântână 100 g
- un ou
- o lingură de faină
- sare şi sare de lămâie după gust
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul, ţelina şi albitura se curăţă şi se taie mărunt. Se pun la fiert în supă sau apă cu o linguriţă de condimente. Se fierb aproximativ 10 minute, după care se adaugă orezul spălat.
După alte 10 minute se adaugă dovleceii lăiaţi cubuleţe. Se continuă fierberea, până ce toate ingredientele sunt pătrunse, după care se adaugă treptat liezonul compus din smântână, ou şi faină, subţiat cu puţină supă fierbinte.
Se amestecă bine şi se mai lasă câteva minute la foc mic. Se potriveşte gustul cu sare şi sare de lămâie, iar înainte de servire se adaugă pătrunjelul verde tocat.
Poftă bună!