Ciorba de dovlecei cu orez si verdeata

Printeaza

O reteta de ciorba de dovlecei cu ceapa, morcovi, telina si albitura, orez, smantana, ou, faina, sare, sare de lamaie si patrunjel verde.

Ingrediente:Ciorba de dovlecei cu orez si verdeata

  • ceapă 60 g
  • morcov 100 g
  • ţelină şi albitură 100 g
  • orez 50 g
  • dovlecei 400 g
  • smântână 100 g
  • un ou
  • o lingură de faină
  • sare şi sare de lămâie după gust
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Ceapa, morcovul, ţelina şi albitura se curăţă şi se taie mărunt. Se pun la fiert în supă sau apă cu o linguriţă de condimente. Se fierb aproximativ 10 minute, după care se adaugă orezul spălat.

După alte 10 minute se adaugă dovleceii lăiaţi cubuleţe. Se continuă fierberea, până ce toate ingredientele sunt pătrunse, după care se adaugă treptat liezonul compus din smântână, ou şi faină, subţiat cu puţină supă fierbinte.

Se amestecă bine şi se mai lasă câteva minute la foc mic. Se potriveşte gustul cu sare şi sare de lămâie, iar înainte de servire se adaugă pătrunjelul verde tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.