Ciorba de dovlecel cu naut si mazare
PrinteazaCiorba de dovlecel cu naut si mazare din: dovlecei, ceapa, naut, morcov, mazare, lamie, sare, paste mici, ulei.
Ingrediente:
- 2 dovlecei mari
- o legătură ceapă
- un morcov
- 2 linguri năut fiert
- 100 g mazăre
- sucul unei lămâi
- sare
- paste mici, după gust
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Intr-o oală cu doi litri de apă se pun la fiert ceapa tăiată mărunt, morcovuttrecut pe ră- zătoarea cea mică şi mazărea. Intr-o tigaie, se încinge uleiul $i se călesc 2 minute dovleceii tăiaţi cubulete, se adaugă năutul fiert, după care se pun în vasul de fiert cu tot cu ulei.
Se mai adaugă putină apă, se acoperă cu un capac si se lasă la fiert 20 de minute. Se pun si pastele si se mai lasă la fiert 10 minute. Se trage oala de pe foc, se adaugă sucul de lămâie si se potriveşte de sare.
Ciorba de dovlecel cu naut si mazare
Pofta buna!