Ciorba de fasole boabe cu gogonele murate
PrinteazaCiorba de fasole boabe cu gogonele murate din: fasole, gogonele, leustean, ulei, morcov, ceapa, sare, cimbru, pastarnac.
- 1/4 kg fasole
- 3-4 gogonele murate
- 1/2 l zeamă de gogonele
- leuştean
- o lingură de ulei
- un morcov
- o ceapă
- sare
- cimbru
- un păstârnac
Mod de preparare:
Se spală fasolea, se lasa câteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot şi se aruncă în apă. Se umple oala cu apă rece şi se pune fasolea să fiarbă cu un păstârnac curăţat şi spălat. Se adaugă puţină sare de la începutul fierberii, pentru ca boabele să rămână întregi.
Când fasolea s-a înmuiat uşor se adaugă zarzavatul tăiat şi o crenguţă de cimbru. Se continuă fierberea până când morcovul se înmoaie, dupiă care se acreşte ciorba cu zeama de la trei gogonele murate (tocate) care au fiert separat cel puţin un sfert de oră.
Ciorba se parfumează cu leuştean tocat şi se adaugă o lingură de ulei odată cu zeama de gogonele. Ciorba aceasta se serveşte rece, cu mămăligă caldă şi ceapă de apă.
Poftă bună!
Poftă bună!
Foarte buna ciorba de fasole cu gogonele