Ciorba de fasole boabe cu suc de rosii
PrinteazaCiorba de fasole boabe cu suc de rosii din: fasole, telina, suc de rosii, pastarnac, ceapa, ulei, sare, cimbru.
- 250 g fasole nouă boabe (pestriţă)
- frunze de ţelină
- 1 l suc de roşii
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- ulei
- sare
- cimbru
Mod de preparare:
Alegeţi fasolea bob cu bob, spălaţi-o şi lăsaţi-o câteva ore în apă rece. Schimbaţi apa, lăsaţi să clocotească 1 minut, aruncaţi apa şi umpleţi oala cu 2 litri de apă rece.
Când începe să fiarbă, adăuga un păstârnac şi 1 ceapă tăiate în două.
Fierbeţi acoperit 30 minute, săraţi, încercaţi bobul de fasole prin apăsare, puneţi 1 creangă de cimbru şi sare, iar când bobul se desface uşor adăugaţi sucul de roşii, 1 lingură cu ulei şi frunzele de ţelină tocate fin.
Lăsaţi să clocotească 1 min, potriviţi de sare, stingeţi focul. Serviţi cu pâine prăjită.
Pofta buna!