Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murate

Printeaza

Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murate

Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murate

Ingrediente:

  • 1/4 kg fasole
  • 3-4 gogonele murate
  • 1/2 l zeamă de gogonele
  • leuştean
  • 1 lingură de ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • sare
  • cimbru

Mod de preparare:

Se spală fasolea, se lasă câteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot şi se aruncă apa. Se umple oala cu apă rece şi se pune fasolea să fiarbă.

Se adaugă puţină sare la începutul fierberii, pentru ca boabele să rămână întregi. Când fasolea s-a îrmuiat uşor, se adaugă zarzavatul tăiat şi o crenguţă de cimbru.

Se continuă fierberea până când morcovul se poate consuma. Se acreşte ciorba cu zeama de gogonele care a fiert, împreună cu 3 gogonele murate (tocate), cel puţin un sfert de oră.

Ciorba se parfumează cu leuştean tocat şi se adaugă o lingură de ulei o dată cu zeama de gogonele. Bineînţeles, se serveştte alături cu gogonele murate.

Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murate

Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murate.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.