Ciorba de fasole cu afumatura si rozmarin
PrinteazaCiorba de fasole cu afumatura si rozmarin din: fasole boabe, afumatura cu os, suc de rosii, ceapa, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, usturoi, ardei foi de dafin, rozmarin, sare, piper.
- 300 g fasole boabe
- 250 g afumatura cu os
- 200 ml suc de rosii
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei
- 2 foi de dafin
- 4 fire rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli fasolea în câteva ape şi o laşi la înmuiat de cu seară. Apoi o scurgi bine şi o pui la fiert în apă curată. Dai în clocot, arunci apa în care a fiert şi o pui iar la fiert în apă rece îm-preună cu afumătura şi foile de dafin. Laşi la fiert cam 1 oră.
Speli toate legumele, le cureţi şi le toci. Le pui peste fasole şi carne, după 1 oră, împreună cu rozmarinul legat în bucheţel. Pe măsură ce se evaporă apa, completezi cu apă clocotită.
Adaugi sucul de roşii şi ustu-roiul pisat şi mai fierbi totul cam 10 minute. Când carnea afumata este fiarta, o dezosezi, o tai cubuleţe şi o pui la loc, potriveşti ciorba de sare şi piper.
Poţi presăra rozmarin verde tocat.
Ciorba de fasole cu afumatura si rozmarin
Pofta buna!