Ciorba de fasole cu afumatura si rozmarin

Printeaza

Ciorba de fasole cu afumatura si rozmarin din: fasole boabe, afumatura cu os, suc de rosii, ceapa, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, usturoi, ardei foi de dafin, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_fasole_cu_afumatura_si_rozmarin

  • 300 g fasole boabe
  • 250 g afumatura cu os
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei
  • 2 foi de dafin
  • 4 fire rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli fasolea în câteva ape şi o laşi la înmuiat de cu seară. Apoi o scurgi bine şi o pui la fiert în apă curată. Dai în clocot, arunci apa în care a fiert şi o pui iar la fiert în apă rece îm-preună cu afumătura şi foile de dafin. Laşi la fiert cam  1 oră.

Speli toate legumele, le cureţi şi le toci. Le pui peste fasole şi carne, după 1 oră, împreună cu rozmarinul legat în bucheţel. Pe măsură ce se evaporă apa, completezi cu apă clocotită.

Adaugi sucul de roşii şi ustu-roiul pisat şi mai fierbi totul cam 10 minute. Când carnea afumata este fiarta, o dezosezi, o tai cubuleţe şi o pui la loc, potriveşti ciorba de sare şi piper.

Poţi presăra rozmarin verde tocat.

Ciorba de fasole cu afumatura si rozmarin

Ciorba_de_fasole_cu_afumatura_si_rozmarin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.